loading image

De Elfde van de Elfde

X

De Elfde van de Elfde


Het aftellen is dan echt begonnen, het is november! Voor velen beginnen nu de kriebels om carnaval te gaan vieren, want 11-11 dan begint het allemaal. Maar waarom nou elfde van de elfde? Carnaval is pas in het nieuwe jaar (om precies te zijn 40 dagen voor Pasen, de 40 dagen dat Jezus Christus in de woestijn was en een feest vooraf had).

Vroeger waren mensen veel meer bijgeloviger dan we nu zijn. Zo ook hadden getallen vroeger een symbolische betekenis. En het getal 11 stond bekend als het gekkengetal. Het getal van de dwazen en narren. Daarnaast laat het getal 11 zich ook omdraaien zonder dat het verandert. Het getal 11 speelt een belangrijke rol in de omgedraaide wereld van het alle daagse leven, waar carnaval ook een symbool van is. Want laten we eerlijk zijn de wereld staat tijdens carnaval op z’n kop. Het is compleet omgedraaid en er zijn genoeg dwazen en narren te vinden.

Dus ja daarom begint het carnavalsseizoen officieel op de elfde van de elfde. In Schorsbos wordt op 11-11 de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt. Voor onze jeugdprins(es) duurt het nog even iets langer. Want hij/zij wordt pas bekend gemaakt op in het nieuwe jaar. Ondanks dat het geen elfde van de elfde is, zetten we tijdens dit feest ook even de wereld op zijn kop!

Delen:

Related post

X