loading image

Over Geminteraod

X

 • Home
 • Over Geminteraod

Welkom welkom bij de Geminteraod!

Kijk eens naar onze skonne jas! Sinds 2016 zijn wij een actieve carnavalsvereniging in Schorsbos. Aan het hoofd van onze vereniging staat de Burgemister van Schorsbos, Ralph (#volgdepaarsehogehoed). Onze vereniging bestaat uit een gemêleerd gezelschap, van jong tot oud. En dat is ook hoe wij het carnaval vieren zien: SAMEN!

Maar we zijn in Schorsbos niet zomaar een carnavalsvereniging. Onze Burgemister maakt deel uit van het Hof, tezamen met onze Burgermoeder (die tevens de titel Moeder van Schorsbos heeft gekregen). We maken onderdeel uit van het gevolg van Zijne Dorstlustige Hoogheid. En de voorzitter van de Geminteraod is tevens Minister van Jeugdzaken in het Schorsbosse Kabinet.

Maar dat is niet alles, onze club organiseert het jaarlijkse Schorsbos Verwelkomt…! Daarnaast hebben we de Raodwachters opgericht met jeugdprins(es) en jeudgadjudant(e). En hebben we in 2019  het nieuwe lesprogramma Carnaval voor de basisscholen ontwikkeld en geïntroduceerd in samenwerking met Schorsbosse Carnanavalsvierders. Dat alles naast het vieren van carnaval, bezoeken van buitendorpse recepties met Prins Carnaval en de jeugdrecepties met jeugdprins(es). Je kan dus wel stellen dat we niet stil zitten!

Wie is wie?

X

Burgemoeder Ria

& Moeder van Schorsbos

  Voorzitter Mascha

  & Minister van Jeugdzaken

   Burgemister Ralph

   #volgdepaarsehogehoed